Zapomeňte na rozpustnou "kávu", já mluvim o kávě.
Zapomeňte na "českýho turka", já mluvim o kávě.
Pokud si chcete dát dobrou kávu máte v zásadě dvě možnosti:
a) jít do kavárny
výhody:
- pokud máte štěstí na pořádnou kavárnu dostanete luxusní kávu
- příjdete mezi lidi; můžete s kamarády osnovat revoluce, náruživě rozebírat Schopenhauera nebo hrát šachy = všechno to, čemu říkáme kavárenské povalečství áno?
- výhodou je výběr kaváren ve velkých městech republiky, ať už se rozhodnete pro klasickou malou kavárničku vedenou skutečnými lidmi (zejména Brno je v současnosti kavárenskou velmocí) anebo kavárenským řetězcem typu Starbucks, Costa, Coffee Heaven
nevýhody:
- ač se to možná nezdá, stojí to docela peněz
- příjdete mezi lidi (nihilism sign)
- musíte vytáhnout prdel z domu (lazy boy sign)
b) pokusit se uvařit kávu doma
výhody:
- podstatně nižší finanční zatížení (obzvlášťě zásadní v době celosvětové ekonomické krize, způsobené realitním průserem v USA kolem roku 2007)
- pocit vícecennosti, v případě, že se vám podaří uvařit dobrý kafe
- odpadá nutnost opustit byt
- odpadá nutnost přijít do kontaktu s těmi hnusnými lidmi tam venku
nevýhody:
- stručně řečeno - neni to prdel udělat doma pořádný kafe (počítám s tím, že doma nemáte profesionální espressovače za 20k, počítám s tím, že máte vyšší nároky než je hrnek "českýho turka")
- nevýhodou je nutnost získat určitou míru zkušeností (expy) - jednoduše řečeno, dobrý kafe se vám nepovede hned na poprvé a jesli jo, je to náhoda.
Tady pro dnešek končím svojí přednášku, v příštím díle se dočtete o možnostech, který máte, pokud se rozhodnete pokusit se uvařit kávu doma.
Žádné komentáře:
Okomentovat