search, read & destroy

pátek 9. března 2012

Začíná jaro!

!FOOTBALL POST ALERT!

Jo. Nehleďe na astronomii, astrologii nebo šambalu Dana Nekonečnýho, jaro začíná tuhle neděli. 11. března se po zimní pauze znova naplno rozjede divizní sezóna, to přesně ve chvíli, kdy fotbalisti Slavoje Vyšehrad vylezou na hřiště, aby pokořili teplický béčko.

Tady musim připomenout neskutečnej závěr podzimní části, kdy Šemíci vyhráli co mohli, aby to vytáhli na čtvrtý místo v tabluce, postupu a debilním Jirnám nadosah. Ne, že by se o zimní pauze nic nehrálo, hrál se přece zimní turnaj, kterej nakonec vyhrálo béčko Boleslavi. Jenže přípravnej turnaj neni sezóna, žejo.

O zimní pauze se toho v klubu událo dost, o tom žádná. Odešly některý dlouholetý opory (tak je označujou na oficiálních stránkách), mezi nimi gólman Víšek - psychicky nestabilní pojišťovák, kterej ve svym posledním zápase v dresu Vyšehradu nadělal baťovský množství bot. Přestupuje na Kladno, to znamená do vyšší soutěže. Přeju mu úspěch. Další odchozí plejer je Fronka, kterej bude určitě chybět. Lituju odchod Jirky Bošanskýho, v životě jsem neviděl zajímavější styl běhu, baletní elegance pár ekselán. Odchod Lukáše Budějskýho nemám jak zhodnotit, bohužel mi nijak neutkvěl.

Kromě dlouholetých opor odešel z klubu i Tomáš -Kafe- Kavka. Schopnej útočník s čuchem na góly, ale bohužel s docela nestabilní výkonností. Jednou ti jezdí po prdeli a dělá si s obráncema co chce laika boss, další zápas o něm víš jenom kvuli tomu, že se vzteká. Přestupuje do druhý ligy, kde už bude pobírat regulérní plat. Třeba o něm ještě uslyšíme.

Zimní turnaj přines nový jména a některý z nich za to stojí. Místo pojišťováka Víška přichází z Příbrami na hostování mladej šikovnej Krček, Jiří Krček. Chytá s přehledem a dokáže si dirigovat obranu hlasem Orsona Wellse. Další nadějí je hodně mladej obránce Houdek, v zápase s Bohemkou kromě obranných schopností předvedl i naprosto geniální pas přes celý hřiště a párkrát uhasil, když někde hořelo. Vypadá, že by mohli s kapitánem Hendrychem tvořit silnou stoperskou dvojici. Mezi ty lepší nový jména řadím Evžena Čižikova, rychlonohej krajní obránce s útočnými sklony.

Naopak katastroficky se mi jeví objev Ivana Baratinskýho. Tragičtějšího útočníka aby člověk pohledal. Tenhle Ivan má rychlost jako něco hodně pomalýho a obratnost průměrnýho vepřovýho kolene. Nejspíš to bude syn jednoho z hlavních sponzorů klubu, jinak si nedovedu vysvětlit jeho opakovaný nasazení do zápasů trenérem Klímou. Jinak útok bude asi nejslabší článek týmu v jarní sezóně, ale rád bych se mýlil.

Vtipnou epizodkou je pak účinkování nejspíš bezejmenýho záložníka z Dubrovníku, kterej nastoupil v prvních dvou utkání turnaje, aby se pak už nikdy neobjevil. Nejspíš mu v Čechách nechutnalo čevabčiči, nebo byl z Čech moc vyplejskanej, haha. Buď jak buď, na oficiálních stránkách klubu o něm nikdy nepadlo ani slovo, takže vlastně ani nevíme jak se jmenuje.

Z hostování se vrátil Roman Letko, ten bude snad dobrej.

Tak to bylo stručný shrnutí, co se přes zimu na Vyšehradě všechno událo. Nezbejvá než se s hlavou zdviženou zahledět do budoucna a vykopat ten postup. Hradec nabral formu jako prase, téměř v každym zápase dává góly, takže to by bylo, aby se nepostoupilo.

létající Hradec

















No a jako správnej tendleten inteleguán to ukončim básní:

Zimní přestávka

za okny straší vakuum
uzavřen ve svém pokoji
piju earl grey - čaj

letos nesněží, nic se neděje
s tou svojí hladinou
i ten čaj sotva hne

někdo by jed
jiný by čet
tenhle by třeba miloval

já sedím v pokoji
piju earl grey - čaj
těšim se až zase bude hrát
v neděli Slavoj Vyšehrad

Žádné komentáře:

Okomentovat